Let op: tijdens de zomer kunnen openingstijden en inloopmomenten afwijken. Voor actuele informatie bel je naar 0341 – 434 656

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Ouderenadvies

 

Adviseurs geven informatie, tips en verwijzingen aan senioren.

De meeste mensen blijven graag zo zelfstandig mogelijk.

 

Maar wat als dit lastig wordt vanwege het ouder worden? Onze ouderenadviseurs kunnen hier bij ondersteunen. Ze geven gratis informatie, advies en verwijzen door als dat nodig is.

 

Vragen en advies

Mensen in Harderwijk en Hierden kunnen al vanaf 55 jaar bij Zorgdat terecht. Ouderenadviseurs van Zorgdat geven informatie en advies over allerlei praktische zaken. Ze kunnen u ook ondersteunen of verwijzen naar een andere organisatie. Contact met de ouderenadviseurs kan eenmalig zijn of voor langere tijd.

 

Welzijn en wonen

Jullie kijken samen naar wat u nodig heeft om de zelfstandigheid te behouden. Bijvoorbeeld door te adviseren over praktische dingen in en om huis. Maar ook als uw geheugen niet meer zo goed is of u graag meer mensen wilt leren kennen.

 

Zelfstandig en zorg

De ouderenadviseur kent de mogelijkheden en wegen bij lokale instanties en organisaties. Zo kunnen zij ook helpen met het aanvragen van zorg of ondersteuning aan huis. Samen gaan jullie op zoek naar een passende oplossing.

 

Huisbezoek 75-plussers

Bent u 75 jaar of 80 geworden? Wilt u informatie over wonen en leven in de gemeente? Dan neemt een vrijwilliger contact met u op. Er kan dan een afspraak gemaakt worden voor een huisbezoek. Zij spreken een vragenlijst met u door om te kijken waar u behoefte aan heeft.

De Contacttelefoon

 

Behoefte aan een praatje of dagelijks controle-moment? Een vrijwilliger kan elke ochtend bellen voor een kort gesprek om te kijken hoe het gaat. U kunt zich hiervoor gratis aanmelden.

 

Ouderenadviseur inschakelen

U kunt de adviseurs telefonisch bereiken tijdens kantooruren via 0341 – 41 04 77

 

Wegwijs worden

De wegwijzer geeft handige informatie en adressen voor mantelzorgers en ouderen. 

 

Bekijk de wegwijzer

Neem contact op met de ouderenadviseurs

 

 

Bianca Adam

Sociaal Werker Ouderenadvies

[email protected]

06-39034987

Rinet Brinks

Sociaal Werker Ouderenadvies
Vertrouwenspersoon

[email protected]

06-12099799