Bekijk het jaarverslag van 2023 op zorgdat.jaarverslag.org

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Bij Zorgdat vinden wij het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn.

Coming Out Dag

Jaarlijks wordt op 11 oktober Coming Out dag gevierd. Op deze dag wordt stilgestaan bij het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun gender- of seksuele identiteit. Zorgdat vindt het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in Harderwijk en van betekenis kan zijn. Daarom vieren wij deze dag en laten we zien dat we er voor iedereen zijn. 

 

Wat is LHBTIQ+?

Hieronder vind je informatie en uitleg over de afkorting LHBTIQ+.

Uitleg LHBTQIA+

 

Expositie Out & Proud op de Veluwe

In 2020 maakte Karin Huijzendveld de fotoserie “Out & Proud op de Veluwe”. In deze serie zijn verschillende lokale LHBTIQ+ers geportretteerd en vertellen zij over hun persoonlijke ervaring. In het kader van Coming Out dag zal deze fotoserie een maand lang te zien zijn op verschillende locaties van Zorgdat. In samenwerking met de Regenboograad van Harderwijk wordt er ook een fietsroute opgesteld waarbij je een mooie fietstocht kunt maken door Harderwijk langs de verschillende locaties.

 

De expositie is van 10 oktober t/m 10 november te zien op de locaties De Aanleg, De Kiekmure en WOC Drielanden. Deze zijn op werkdagen in ieder geval tussen 11:00 en 15:00 uur geopend. In samenwerking met Regenbooggemeente Harderwijk is er ook een fietsroute ontwikkeld waarbij je langs de locaties én andere regenboogplekken in Harderwijk komt. Deze regenboogroute met bijbehorende informatie kun je hier downloaden. 

 

Download de regenboogroute

 

In gesprek bij WOC Drielanden

Op 24 oktober sluiten Henk en Piet aan bij de Huiskamer van de Buurt. Henk en Piet zijn een stel die te zien zijn in de expositie van Karin Huijzendveld. Ze komen langs om in gesprek te gaan over hun ervaringen. Vanaf 10:00 uur is iedereen die aan wilt sluiten welkom.

Vragen? Neem contact op met onze aandacht functionaris LHBTIQ+

 

 

Aleja Timmerman

Sociaal Werker Servicepunt Vrijwilligerswerk
Aandachtsfunctionaris LHBTIQ+

[email protected]

06-51636360