Vanaf 1 februari kun je je telefonisch aanmelden voor het Belastingproject via 0341 – 434 656

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Belastingproject

 

Hulp voor mensen met een lager inkomen bij de jaarlijkse belastingaangifte.

Elk jaar weer hetzelfde liedje; hoe werkt het ook alweer met de digitale belastingaangifte? Als je een lager inkomen hebt dan helpen wij je met het invullen ervan! Kijk of jij hiervoor in aanmerking komt en meld je op tijd aan.

 

Voor wie

Vrijwilligers van Zorgdat helpen je graag. Deze belastinghulp is gratis en bedoeld voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Je komt in aanmerking als je:

 

  • Alleen bent en minder dan € 31.100,- per jaar verdiend en ook niet meer dan dat aan vermogen hebt.
  • Getrouwd of samenwonend bent en minder dan € 44.000,- per jaar verdiend.
  • Geen hulp ontvangt van andere organisaties als een vakbond of de ouderenbond.

 

Je inkomen staat op je jaaropgave. 

 

Zo werkt het

Vanaf 1 februari kun je bellen met onze receptie. De receptionist stelt je een aantal vragen om te kijken of je in aanmerking komt. Vervolgens belt een vrijwilliger je terug om een afspraak te maken. Deze afspraak vindt plaats op het hoofdkantoor van Zorgdat aan Deventerweg 4 in Harderwijk.

 

Het kan zijn dat je niet in staat bent om langs te komen, bijvoorbeeld door ziekte of beperking. We maken dan een afspraak om de spullen op te halen en weer terug te brengen na de aangifte.

 

DigiD

De aangifte kan alleen gedaan worden als je je DigiD-gegevens hebt. Neem deze dus mee naar de afspraak of geef het door als je het niet hebt.

 

Meld je bijtijds aan

De aangifte moet op 1 mei gedaan zijn, wacht dus niet te lang en meld je op tijd aan. Vanaf 1 februari kun je op werkdagen bellen naar 0341 – 434 656.