Vanaf 1 september kan de mantelzorgwaardering voor 2023 aangevraagd worden. Vraag hem hier aan

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Belastingproject

 

Hulp voor mensen met een lager inkomen bij de jaarlijkse belastingaangifte.

Elk jaar weer hetzelfde liedje; hoe werkt het ook alweer met de digitale belastingaangifte? Als je een lager inkomen hebt dan helpen wij je met het invullen ervan! Kijk of jij hiervoor in aanmerking komt en meld je op tijd aan.

 

Voor wie

Vrijwilligers van Zorgdat helpen je graag. Deze belastinghulp is gratis en bedoeld voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Je komt in aanmerking als je:

 

  • Alleenstaand bent, minder dan € 30.000,- per jaar verdient en maximaal € 30.000,- spaargeld hebt
  • Gehuwd of samenwonend bent, minder dan € 35.000,- per jaar verdient en maximaal € 35.000,- spaargeld hebt

 

Je inkomen staat op je jaaropgave. Als je al hulp van bijvoorbeeld een vakbond of ouderenbond krijgt, kom je niet in aanmerking voor het belastingproject van Zorgdat.

 

Zo werkt het

Vanaf 1 februari kun je bellen met onze receptie. De receptionist stelt je een aantal vragen om te kijken of je in aanmerking komt. Vervolgens belt een vrijwilliger je terug om een afspraak te maken. Deze afspraak vindt plaats op het hoofdkantoor van Zorgdat aan Deventerweg 4 in Harderwijk.

 

Het kan zijn dat je niet in staat bent om langs te komen, bijvoorbeeld door ziekte of beperking. We maken dan een afspraak om de spullen op te halen en weer terug te brengen na de aangifte.

 

DigiD

De aangifte kan alleen gedaan worden als je je DigiD-gegevens hebt. Neem deze dus mee naar de afspraak of geef het door als je het niet hebt.

 

Meld je bijtijds aan

De aangifte moet op 1 mei gedaan zijn, wacht dus niet te lang en meld je op tijd aan. Vanaf 1 februari kun je op werkdagen bellen naar 0341 – 434 656.