Vanaf 1 september kan de mantelzorgwaardering voor 2023 aangevraagd worden. Vraag hem hier aan

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Vraag hieronder vanaf 1 september t/m 31 oktober de mantelzorgwaardering voor volwassenen aan.

Voor wie is de mantelzorgwaardering?

Woon je in Harderwijk of Hierden en krijg je vanwege lichamelijke en/of psychische problemen hulp van familie, vrienden of buren? Zij zijn dan jouw mantelzorger. Als deze hulp langer dan drie maanden duurt en meer dan acht uur per week is, dan kunnen zij de mantelzorgwaardering ontvangen. Per zorgvrager zijn er maximaal twee mantelzorgers die waardering ontvangen. Het gaat er hierbij om dat de zorgvrager woonachtig is in Harderwijk, de mantelzorger kan uit een andere woonplaats komen.

 

Wie vraagt hem aan?

In principe vraagt degene die mantelzorg krijgt (de zorgvrager) de waardering aan. Geef je mantelzorg aan je minderjarige kind of bijvoorbeeld aan je vader of moeder met dementie? Een persoon die de mantelzorgwaardering niet vóór jou kan aanvragen? Dan mag je de aanvraag zelf doen. Een mantelzorger mag één waardering ontvangen ook al geeft hij aan meer personen hulp. 

 

Jonge mantelzorgers

De jonge mantelzorgwaardering is aan te vragen t/m 23 jaar. De voorwaarde van het minimale aantal uren/maanden zorg verlenen is bij deze waardering niet van toepassing. Jongeren van 18 t/m 23 jaar kunnen kiezen voor welke waardering zij zich aanmelden. 
jonge mantelzorgers

Wanneer wordt de mantelzorgwaardering uitgekeerd?

In de maand november worden de bedragen uitgekeerd. Bij het herstellen van foutief ingevulde gegevens kan dit uitlopen naar december. Dit is een bedrag van €75,- per persoon.

 

Zodra je de mantelzorgwaardering kunt aanvragen, zie je hieronder een formulier. Dit kan jaarlijks in september en oktober. Als er geen formulier staat, kan de waardering (nog) niet aangevraagd worden. 

Mantelzorgwaardering

"*" geeft vereiste velden aan

De mantelzorger geeft (langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week) zorg en/of hulp aan een familielid, buur of een vriend die gezondheidsproblemen heeft.*
Naam van de persoon die hulp ontvangt (hulpvrager)*

 

Gegevens mantelzorger

Naam mantelzorger*
Geboortedatum mantelzorger*
De mantelzorgwaardering wordt overgemaakt in de maand november. Vul hier je IBAN-nummer in.
Wil je op de hoogte blijven van o.a. de mantelzorgwaardering en ondersteuning vanuit het Servicepunt Mantelzorg?*