Bekijk het jaarverslag van 2023 op zorgdat.jaarverslag.org

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Steunouder

 

Als ouder sta je er niet alleen voor, vrijwilligers kunnen jou en je kind ondersteunen.

Zorgen voor je gezin kan soms best lastig zijn.

 

Bijvoorbeeld door ziekte, psychische problemen, een scheiding of financiële zorgen. Wil je voorkomen dat het slechter gaat thuis? Vrijwilligers van Zorgdat kunnen jou een steuntje in de rug bieden.  

 

Steun voor jou én voor je kind

Een steunouder vangt jouw kind één of twee dagdelen per week op. Zo kun jij even bijtanken en tot rust komen. Je kind is even in een andere omgeving, een ‘aanvullend thuis’.

 

Vertrouwde vrijwilligers

Steunouders zijn getrainde vrijwilligers die worden begeleid door een coördinator van Zorgdat. Elke steunouder heeft een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overlegd. Ze volgen een training van vier dagdelen en werken allemaal met dezelfde uitgangspunten.

 

Trek op tijd aan de bel

Steunouder heeft als doel om opvoedvragen geen opvoedproblemen te laten worden. Door op tijd te ondersteunen, hebben kinderen minder langdurige hulp nodig. Zo kun jij voor je eigen kind blijven zorgen én voor jezelf.

 

Werkwijze

De coördinator gaat in gesprek met jou als ‘vraagouder’. In overleg bepalen jullie hoe lang en hoe vaak er steun nodig is. Ook kijken jullie samen naar de manier waarop de opvang plaatsvindt. De coördinator gaat dan op zoek naar een match met een ingeschreven steunouder. Vervolgens wordt er gekeken of er een klik is en maken jullie verdere afspraken.

 

Meer weten over steunouders?

Download de folder:

 

Steunouder, informeel zorgaanbod

 

Als je interesse hebt om zelf steunouder te worden, neem dan gerust contact met ons op.