Bekijk het jaarverslag van 2023 op zorgdat.jaarverslag.org

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Jongerenwerk

 

Vanuit het Talenthouse jongerencentrum, op school en op straat zijn jongerenwerkers actief.

Misschien loopt het niet zo lekker thuis of op school. Bij ons kunnen jongeren altijd terecht in het Talenthouse. Betrokken jongerenwerkers denken mee over kansen en mogelijkheden.

 

Huiswerkondersteuning

Heb je een goede werkplek nodig om je huiswerk te maken? Bij het Talenthouse kun je op dinsdag en donderdag van 14:30 tot 17:30 uur terecht. Je kunt in alle rust aan je school werken en krijgt ondersteuning van een jongerenwerker. Voor meer informatie ga je naar de website van het Talenthouse.

 

Individuele ondersteuning

Jongerenwerkers in de het centrum kunnen je helpen met uiteenlopende vragen. Het kan zijn dat je een losse vraag hebt, bijvoorbeeld over studiefinanciering. Ook als je lastigere situaties of vraagstukken hebt, of het even niet weet, kun je hier terecht. De ondersteuning gaat altijd uit van de vraag en behoefte van de jongere en is dus vrijwilliger.

 

Op straat

Een beetje dollen en chillen met elkaar, jongerenwerkers weten hoe het gaat op straat. Ze houden een oogje in het zeil op plekken waar de jongeren zijn, in de stad of in het park. Niet om je te controleren maar om contact te houden. Baal je ergens van of heb je iets gezien wat niet door de beugel kan? Laat het ze weten. Jongerenwerkers hebben veel contacten en kunnen je helpen.

 

Op school

Vanuit Zorgdat is er ook een inschoolse jongerenwerker die contact heeft met middelbare scholen. De jongerenwerker is aanwezig bij overleggen en loopt regelmatig rond door de school. Je kunt hem in de pauze altijd aanspreken en een praatje maken. Zo brengen we het jongerenwerk en onderwijs bij elkaar en kunnen op tijd ondersteuning bieden.

Jongerencentrum

 

Jongeren tussen de 12 en 27 jaar zijn welkom bij het Talenthouse aan Johanitterlaan 10. In de huiskamer kun je een potje poolen, gamen, chillen met vrienden of tafelvoetballen.

 

Daarnaast zijn er verschillende activiteiten en kun je gebruik maken van de opnamestudio of sporten. Er zijn wekelijks inloopmomenten, neem contact op voor de actuele openingstijden en activiteiten. 

 

Talenthouse