Lees voor

voorlees

Hoog contrast

contrast
contrast
voorlees
menu openen
menu sluiten
 • Home
 • Hulp & ondersteuning
 • Kind & jeugd
 • Ontmoeten & samenleven
 • Over Zorgdat
 • Actueel
 • Contact
 • Mantelzorgwaardering nog tot 1 november aan te vragen

   

  Tot 1 november kan de Mantelzorgwaardering nog worden aangevraagd. Iedereen besteedt de mantelzorgwaardering anders. Coby Hooghordel gebruikt haar mantelzorgwaardering om de thuiszorgmedewerkers van Buurtzorg in het zonnetje te zetten.

   

  Coby: “Voor ons betekende het heel veel dat de medewerkers van Buurtzorg bleven komen tijdens de Coronaperiode. Samen met mijn man Gerrit heb ik besloten dat we de 8 medewerkers die ’s ochtends en ’s avonds mijn man verzorgen, uitnodigen voor een etentje. Hiervoor gebruiken we het geld. We willen onze waardering naar hen uitspreken. We gaan met z’n tienen mosselen eten. Mijn man kan niet wachten totdat het zover is. Buurtzorg is er niet alleen voor Gerrit, maar ook voor mij. We vinden het ook fantastisch dat de gemeente Harderwijk de mantelzorgwaardering heeft.”

   

  Vaak zeggen mantelzorgers: ik hoef geen beloning. Toch is de Mantelzorgwaardering voor alle mantelzorgers bedoeld. Hoe je het besteedt, is helemaal aan jezelf.

   

  De criteria om de Mantelzorgwaardering aan te vragen, zijn dat je langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week zorg en/of hulp aan een familielid, buur of een vriend die gezondheidsproblemen heeft en dat deze persoon in de gemeente Harderwijk woont. In Harderwijk is de waardering een geldbedrag van €100,-. Per hulpvrager mogen er twee mantelzorgers de mantelzorgwaardering aanvragen.

  De Mantelzorgwaardering is aan te vragen tot en met 1 november 2021 via de website van Zorgdat: www.zorgdat.nl In de maand november wordt de mantelzorgwaardering uitgekeerd. Klik hier voor het formulier.

   

  Er is ook een waardering voor kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin waar iemand extra zorg krijgt. De waardering voor jonge mantelzorgers is een bioscoopbon. Ben je een jonge mantelzorger? Stuur een mailtje naar mantelzorgconsulent Rozemarijn van Lier via [email protected]

   

  Wil je liever een aanvraag doen op papier? Bel naar Zorgdat via 0341-434656 voor de mogelijkheden.

  Mantelzorgwaardering