Lees voor

voorlees

Hoog contrast

contrast
contrast
voorlees
menu openen
menu sluiten
 • Home
 • Hulp & ondersteuning
 • Kind & jeugd
 • Ontmoeten & samenleven
 • Over Zorgdat
 • Actueel
 • Contact
 • Kopp training voor volwassenen

   

  “Pas toen ik 50 was ontdekte ik dat een KOPP-volwassene ben. Kind van een Ouder met Psychische Problemen. Er is vroeger geen diagnose gesteld bij mijn vader, maar toen mijn broer de diagnose bipolaire stoornis kreeg, werd voor ons helder dat vader dit ook heeft. Dat je als volwassene nog veel kenmerken kan hebben die horen bij het opgroeien met een ouder met psychische problemen ga ik nu pas zien. Zo heb ik moeite om mijn grenzen aan te geven en ben ik altijd gespannen, bang om iets verkeerd te doen. Ook vind ik het moeilijk om mijn eigen emoties te voelen en te uiten. Jarenlang heb ik alles voor me gehouden, want ondanks alles wilde ik zo gewoon mogelijk zijn. Toen ik het eindelijk hardop durfde te zeggen, kwam de (h)erkenning. Ik las ergens dat het voelt als een coming-out en zo is het ook. Door met anderen te praten, herken ik mijn eigen mechanismen en snap ik het waarom. Dit helpt mij persoonlijk én in mijn werk. Als je met andere KOPP-ers praat, hebben we echt aan een half woord genoeg.”

   

  Het Servicepunt Mantelzorg biedt, vanuit een samenwerking tussen Steunpunt Mantelzorg Nunspeet en Mentaal Gezond Noord Veluwe,  4 bijeenkomsten voor volwassenen die zijn opgegroeid met een ouder met psychische problematiek. Tijdens de training geven we je informatie en inzicht in de rol van psychische kwetsbaarheid van een ouder en de impact daarvan op je ontwikkeling als kind en volwassene. Ook leer je je eigen aangeleerde patronen en mechanismen te herkennen en hoe die zich nu in je huidige volwassenheid zichtbaar worden.

   

  De vier bijeenkomsten staan gepland voor op dinsdagavond 11/01, 18/01, 01/02 en 08/02 van 19.30-21.30 uur in WOC Stad, Houtkamp Harderwijk. Heb je belangstelling voor deelname aan deze 4 groepsbijeenkomsten of wil je meer informatie hierover neem dan contact op met Servicepunt Mantelzorg via [email protected] of via 0341-434656. Deelname is gratis.

  KOPP training voor volwassenen