Vanaf 1 februari kun je je telefonisch aanmelden voor het Belastingproject via 0341 – 434 656

Wil je weten waar je Zorgdat
bij jou in de buurt vindt?

Bekijk onze locaties

Training Geluksgericht werken

 

Hoe geluksgericht werk jij als professional?

De training Geluksgericht werken is voor professionals in zorg en welzijn in Harderwijk. De training is zowel fysiek als grotendeels online te volgen.  

 

Doel van de training

De training heeft als doel je mee te nemen in de mindset van het kijken naar de mens als geheel. Daarmee wordt de focus gelegd op dat wat voor diegene belangrijk is. Geluksgericht werken geeft aandacht aan wat mensen zelf graag willen en wat ze kunnen. Er wordt gekeken naar welke personen belangrijk zijn voor diegene én vice versa. Het werken vanuit geluk geeft deelnemers een duwtje in de richting van een betrokken en betekenisvol leven. 

 

Tijdens deze training willen we stil staan bij:

 

  • Wat mensen gelukkig maakt. Dat doen we mede aan de hand van de drie psychologische basisbehoeften uit de Zelf Determinatie Theorie (autonomie, competenties en verbondenheid).
  • Hoe negatieve spiralen werken waar mensen met problemen in terecht kunnen komen.  We laten daarbij ook zien hoe snel mensen door alleen aandacht voor problemen in een sociaal isolement terecht kunnen komen.
  • Hoe die negatieve spiralen van problemen weer te doorbreken zijn. Hoe mensen door positieve ervaringen op te doen weer ruimte in hun hoofd en hun leven krijgen.
  • Wat het verschil is tussen Oplossingsgericht werken (positieve draai geven aan je problemen) en het Geluksgericht werken.
  • Verder willen we middels oefeningen en meegeven van handvatten alvast aan de slag met het Geluksgericht werken. 

 

Fysiek of online deelnemen

Fysieke deelname heeft de voorkeur zodat er door de dag heen een wisselwerking kan ontstaan. Er kan dan worden ingegaan op de behoeften en vragen van de deelnemers en de trainer kan ter plekke inschatten wat er meer aandacht nodig heeft. De fysieke training kan gegeven worden van 9:00 tot 15:00 uur of 10:00 tot 16:00 uur.

 

De online training bestaat uit drie gedeeltes die te volgen zijn via MS Teams. Deel 1 en 2 kunnen in eigen tijd doorlopen worden. Deel 3 wordt gezamenlijk en fysiek gevolgd op locatie.

 

Per training is de datum voor deel 3 al vastgesteld en voorafgaande heb je drie weken de tijd om de andere delen in eigen tijd te doen. De studiebelasting hiervoor bedraagt ongeveer twee uur per onderdeel.

Aanmelding

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail. Drie weken voor de gekozen datum ontvang je een bericht dat toegang geeft tot deel 1 en deel 2 in MS Teams. In het inschrijfformulier wordt gevraagd hoe je jouw werkboek wilt ontvangen. Dat kan per post opgestuurd worden of je haalt het op bij het de kantoorlocatie aan Deventerweg 4 in Harderwijk. Wanneer je dit per post laat opsturen dan worden de adresgegevens nergens anders voor gebruikt.

 

Teamtraining

Het is ook mogelijk om deze training als team te volgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.