Lees voor

voorlees

Hoog contrast

contrast
contrast
voorlees
menu openen
menu sluiten
 • Home
 • Hulp & ondersteuning
 • Kind & jeugd
 • Ontmoeten & samenleven
 • Over Zorgdat
 • Actueel
 • Contact
 • Vanaf 11 oktober 2019 elke vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur

  Zet je brein in beweging met een cursus RGM

  Cursus RGM 2019

   

  Vanaf 11 Oktober 2019

   

  Wil je komend seizoen met een ontspannende en gezellige activiteit meedoen, waarmee je meteen je geheugen, concentratie, spraak, coördinatie en balans traint op het ritme van muziek? Geef je dan op voor de beginnerscursus, die vanaf 11 oktober gedurende 10 weken op de vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur wordt gegeven in Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33, 3841 XC Harderwijk.

   

   

  De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om beweging, spraak, concentratie, geheugen en coördinatie te stimuleren. De cursisten doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. Omdat er tijdens het oefenen verschillende zintuigen (spraak, gehoor, zicht, gevoel) tegelijk worden geactiveerd, worden veel verschillende hersengebieden aan het werk gezet. Dit kan zorgen voor een betere verbinding tussen de betrokken hersengebieden onderling, waardoor de conditie van de hersenen verbetert en er verbetering van hersenfuncties kan optreden. Een belangrijk aspect van de RGM is het plezier dat cursisten beleven aan de oefeningen. Aangetoond is dat iemand gemakkelijker nieuwe vaardigheden aanleert, als daar plezier aan beleefd wordt.

   

  Het aantal te leren symbolen met bijbehorende beweging en woorden wordt langzaam opgebouwd en toepasbaar voor jong en oud. Daarnaast is de methode goed voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (door een CVA of ongeluk), Burn-out, ziekte van Parkinson of MS. De cursus in Harderwijk wordt gegeven door Mieke Houtman, een gediplomeerd RGM-practitioner. Wilt u de lessen volgen? Neem dan contact op met de Icare ledenvereniging. Alleen voor leden van de ledenvereniging slechts € 40,- (normaal € 100,-) Nog geen lid? Meld je aan: 088-383 20 00 of ledenvereniging.nl/aanmelden-lid. Voor € 20,50 bent je al lid en kan je direct meedoen.

   

   

  Meer info bij Mieke Houtman, tel. 06-52102600 of via [email protected]