Lees voor

voorlees

Hoog contrast

contrast
contrast
voorlees
menu openen
menu sluiten
 • Home
 • Hulp & ondersteuning
 • Kind & jeugd
 • Ontmoeten & samenleven
 • Over Zorgdat
 • Actueel
 • Contact
 • Gratis workshop ‘Meer ontspanning met Mindfulness en Klank’  voor mantelzorgers

   

  Ervaart u stress bij het combineren van mantelzorg en andere dagelijkse bezigheden? Heeft u behoefte aan ontspanning en momenten om weer op te laden? Of wilt u overbelasting voorkomen? Dan zijn de workshops Meer ontspanning met Mindfulness en Klank misschien iets voor u. Deze worden elke tweede woensdag van de maand gegeven in Wijkontmoetingscentrum Stad. De workshops worden mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk.

   

  Over de workshops
  Speciaal voor mantelzorgers is een serie workshops ontwikkeld waarin mindfulness en klank worden gecombineerd. Elke maand komt een ander thema aan bod dat aansluit bij mantelzorgers, zoals ‘Goed voor jezelf zorgen’, ‘Hoe gaat het met je?’ en ‘Meer veerkracht’. De workshops kunnen los van elkaar gevolgd worden. Iedereen kan meedoen. Elke workshop is een combinatie van mindfulness- en lichaamsoefeningen, uitleg over mindfulness en als afsluiting een klankmeditatie. Er is geen ervaring met mindfulness nodig en er wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen.

   

  De workshops zijn ontwikkeld en worden gegeven door Ange van Ommen, klankwerker en Mindful Coach. Zij heeft sinds vijf jaar een praktijk Klank en Ruimte, waarmee zij zich specifiek richt op mensen in zorginstellingen en mantelzorgers. Zelf is ze ook mantelzorger. Meer informatie vindt u op www.klankenruimte.nl/aanbod-voor-mantelzorgers

   

  Introductie-workshop
  Op woensdag 8 september zijn er introductie-workshops. Daarin kunt u zelf ervaren wat klankontspanning en mindfulness oefeningen met u doen. De introductie-workshop wordt zowel ’s middags als ’s avonds gegeven. Afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers wordt voor de volgende workshops een keuze gemaakt voor de middag of de avond.

   

  Datum:  Woensdag 8 september 13.30 – 15.30 uur en 19.30 – 21.30 uur
  Locatie: Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33, 3841 XC Harderwijk
  Kosten:  Geen (voor mantelzorgers uit Harderwijk)

   

  Aanmelden
  U kunt zich voor de kennismakingsworkshop aanmelden bij het Servicepunt Mantelzorg van Zorgdat. Dit kan via emailadres [email protected] Zou u in de mail willen aangeven of u ’s middags of ’s avonds wil komen? Telefonisch opgeven kan ook via de receptie van Zorgdat via telefoonnummer 0341-434656. Per workshop kunnen 12 mantelzorgers deelnemen.  

   

  Heeft u belangstelling voor de workshops en kunt u niet op 8 september? Ook dan horen we het graag. Geeft u daarbij aan op of op de middag, de avond of op beide dagdelen kunt deelnemen. U kunt zich ook al opgeven voor de workshop van oktober. Na aanmelding ontvangt u per e- mail een bevestiging met praktische informatie.

  Workshops voor mantelzorgers